Seborrooisen ekseeman hoito

Tali-ihottuman eli seborrooisen ekseeman hoito on aikaa vievää ja moni joutuu myös kokeilemaan erilaisia tuotteita ennen kuin löytää ne itselle sopivat tuotteet aktiivivaiheeseen ja ylläpitovaiheeseen. Asiakas on tullut meille haudehoitoon kutiavan ja hilseilevän hiuspohjan kanssa, hän ei ole tiennyt mikä hiuspohjassa on ja ensimmäisellä käynnillä tehtiin hiuspohjaa rauhoittava hoito ja hiuspohjan kuorinta sekä ohjasin asiakkaan lääkärille. Kampaaja voi auttaa oireiden hoidossa kun hiuspohjassa on ongelmia sekä osaa suositella sopivia tuotteita, mutta diagnoosia emme voi tehdä, koska emme ole lääkäreitä.

Asiakas sai diagnoosin= seborrooinen ekseema eli tali-ihottuma. Tali-ihottumassa hiuspohja sekä kuivuu että rasvoittuu. Käytännössä tämä tapahtuu kun malassezia-rasvahiivat pilkkovat talia jolloin hiuspohjan tali härskiintyy. Hiuspohjan iho ärsyyntyy jonka seurauksena iho alkaa punoittaa, hilseillä ja kuivua pinnasta ja tästä syntyy tali-ihottuma. Hoitamisessa tärkeintä on päivittäinen pesu vedellä ja saippualla. Tämä poistaa härskiintyneen talin ja vähentää hiiva- ja bakteerikasvua. Pesun jälkeen voidaan käyttää vähärasvaista perus- tai kosteusvoidetta sekä glyserolia sisältäviä tuotteita, joista voi olla apua. Kun lähdetään hoitamaan hiuspohjaa rasvojen levitys voi olla haastavaa. Shampoon valinnassa kannattaa katsoa mitä se sisältää, esimerkiksi kuorivista shampoista voi olla apua, seleenisulfidia tai sinkkipyritionia sisältävää shampoota voi kokeilla. Aina kannattaa muistaa, että hiuksissa ja hiuspohjassa samat shampoot ja hoitotuotteet eivät välttämättä sovi kaikille.

Seuraavassa asiakkaalle on tehty hoito kampaamossa ja olemme etsineet hänelle sopivia tuotteita yhdessä. Hoito aloitettiin pesemällä System 4 sarjan 4 shale oil shampoolla, joka hillitsee talin eritystä ja rasvoittumista sekä sisältää shale oil -liuskekiviöljyä, joka hillitsee talineritystä ja rauhoittaa hiuspohjaa. Maskin valinta voi olla haastavampaa, käytimme tässä tapauksessa Maria Nilan Head&hair heal maskia joka on kutiavaa ja hilseilevää hiuspohjaa rauhoittava tehohoito. Käytimme myös saman sarjan hoitoaineen ja lopuksi System 4 Climbazole tonic hiuspohjaan jätettävänä hoitona. Tonic on rauhoittava neste normaalille ja rasvoittuvalle hiuspohjalle tarkoitettu jätettävä seerumi. Asiakkaalla on käytössään system 4 sarjan 3 mild shampoo sekä hydro care conditioner kotona ja Maria Nila head & hair heal maski sekä hoitoaine. Nämä on asiakas itse kokenut sopiviksi ja hän vaihtelee tuotteita hiuspohjan kunnon mukaan. Tämän lisäksi hän käy säännöllisesti hiuspohjan hoidossa kampaamossa.

Hiuspohja ennen ja jälkeen kampaamohoidon

Kuvat hoidon jälkeen;

Leave a Comment